VITCHOKLAD CHEESECAKE

BOTTEN

200 G DIGESTIVEKEX

75 G SMÖR

FYLLNING

200 G VITCHOKLAD

300 G PHILADELPHIAOST

2,5 DL KESELLA

1 DL STRÖSOCKER

3 ST ÄGG

2 TSK RIVET CITRONSKAL

UGN 175 GRADER

BOTTEN SMULA KEXEN FINT I EN BUNKE

SMÄLT SMÖRET 

BLANDA SAMMAN OCH PRESSA SMULORNA I BOTTEN AV EN 24 CM FORM MED LÖSTAGBAR KANT

GRÄDDA BOTTEN MITT I UGNEN CA 10 MINUTER

LÅT SVALNA

SÄNK VÄRMEN PÅ UGNEN TILL 150 GRADER

FYLLNING

SMÄLT DEN VITA CHOKLADEN

VISPA SAMMAN OST, KESELLA OCH SOCKER

RÖR NER ÄGG, CITRONSKAL OCH SMÄLT CHOKLAD

HÄLL SMETEN I FORMEN OCH GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN 35 – 45 MINUTER

KAKAN SKA PRECIS HA STELNAT I MITTEN

LÅT SVALNA ELLER BLI KYLSKÅPSKALL

VISPA CRÈME FRAICHE MED ELVISPEN

RÖR NER VANILJSOCKER

BRED DEN ÖVER KAKAN

GARNERA MED HALLON ELLER BLÅBÄR