LAXPATÈ

10 GELANTINBLAD

200 G SKIVAD KALLRÖKT LAX TILL FORMEN

200 G KOKT LAX

50 G VARMRÖKTLAX

250 G KESELLA

2 TSK PRESSAD CITRONSAFT

1/2 DL HACKAD DILL

1 1/2 DL FISKBULJONG

2 DL VISPGRÄDDE

SALT OCH PEPPAR

KLÄ EN AVLÅNG FORM SOM RYMMER 1 1/2 L MED PLASTFOLIE

TÄCK FORMEN MED DEN SKIVADE KALLRÖKTA LAXEN

MOSA DEN KOKTA OCH VARMRÖKTA LAXEN

BLANDA MED KESELLA, CITRONSAFT, DILL, SALT OCH PEPPAR EFTER SMAK

LÄGG GELKANTINBLADEN I KALLT VATTEN EN STUND

SMÄLT DEM I EN KASTRULL PÅ MYCKET SVAG VÄRME

RÖR NER GELANTINEN I SMETEN

VISPA GRÄDDEN TILL HÅRT SKUM

VÄND NER I SMETEN

HÄLL SMETEN IFORMEN OCH TÄCK MED FOLIE

STÄLL FORMEN I KYLEN TILLS DEN STELNAT 4 – 5 TIMMAR

SÅS

CREMEFRAICHE

MAJONÄS

RÖDROM

SALT OCH PEPPAR

BLANDAS EFTER TYCKE OCH SMAK