BJÖRNBÄRS OCH HALLON CHEESECAKE

BOTTEN

200 G DIGESTIVEKEX

75 G SMÖR

FYLLNING

5 GELANTINEBLAD

5 DL GRÄDDE

6 ÄGGULOR

200 G FLORSOCKER

1,5 MIXADE OCH PASSERADE BJÖRNBÄR

500 G FÄRSKOST

BOTTEN

KROSSA KEXEN 

SMÄLT SMÖRET

BLANDA SAMMAN OCH TRYCK UT SMULORNA HÅRT I EN FORM MED LÖSTAGBAR KANT

GRÄDDA I 175 GRADE I 5 MINUTER

LÅT SVALNA

FYLLNING

BLÖTLÄGG GELANTINBLADEN I KALLT VATTEN

LÄTTVISPA GRÄDDEN

VISPA ÄGGULOR OCH FLORSOCKER LÄTT OCH LUFTIGT I 5 MINUTER

LYFT UPP GELANTINBLADEN UR VATTNET UTAN ATT KRAMA UR DEM OCH SMÄLT DEM PÅ LÅG VÄRME I MIKRON TILLSAMMANS MED HÄLFTEN AV BJÖRNBÄREN

VÄND FÖRSIKTIGT IHOP ALLA INGREDIENSERNA TILL EN LUFTIG SMET OCH HÄLL PÅ BOTTNEN

STÄLL I KYLEN

GÅR BRA ATT FRYSA TÅRTAN TINAR PÅ 2 TIMMAR I KYLEN

FYLLNING

BLÖTLÄGG GELANTINBLADEN I KALLT VATTEN

SMÄLLT DEM PÅ LÅG VÄRME I MIKRON TILLSAMMANS MED 0,5 DL AV APELSINJUICEN

BLANDA MED HALLONMIXEN OCH RESTEN AV APELSINJUICEN

HÄLL BLANDNINGEN ÖVER TÅRTAN

LÅT STELNA I KYLEN CA 2 TIMMAR

DEKORERA MED BÄR