SNABB GOTLÄNDSK SAFFRANSPANNKAKA

RECEPT: TASTELINE

1KG RISGRYNSGRÖT (2 PLASTKORVAR)

1 PAKET SAFFRAN (1/2 GRAM)

2 MSK STRÖSOCKER

3 ÄGG

1 DL MANDEL (65 GRAM)

TILL SERVERING

SYLT OCH VISPGRÄDDE

HÄLL GRÖTEN I EN BUNKE

MORTLA SAFFRAN OCH 1 MSK SOCKER TILL ETT FINT PULVER

OCH RÖR NER I GRÖTEN TILLSAMMANS MED RESTERANDE SOCKER

RÖR NER ETT ÄGG ÅT GÅNGEN TILL EN JÄMN SMET

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER

HÄLL KOKANDE VATTEN ÖVER MANDELN. HÄLL AV VATTNRT OCH DRA AV SKALET

HACKA MANDELN GROVT OCH BLANDA NER DEN I SMETEN

HÄLL SMETEN I EN BAKPLÅTSKLÄDD UGNSFORM (CA 30 X 20 CM)

GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN I 30 MINUTER

SERVERA LJUMMEN MED SYLT OCH VISPAD GRÄDDE