FLÄSKFILÈGRYTA MED SVAMP OCH ÄPPLE

RECEPT: recept.se

4 portioner

600 GRAM FLÄSKFILÈ

SALT

1 MSK GRÖNPEPPARKORN

2 MSK SMÖR

3 SCHARLOTTENLÖKAR

150 GRAM CHAMPINJONER

2 DL VATTEN

2 DL VISPGRÄDDE

2 MSK KALVFOND

1 MSK DIJONSENAP

1 MSK LJUS MAIZENA REDNING

1 RÖTT ÄPPLE

½ DL LINGON

PERSILJA

400 GRAM SÖTPOTATIS

400 G BUTTERNUTPUMPA

2 MSK OLIVOLJA

SALT OCH PEPPAR

SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER

UGNSBAKAD SÖTPOTATIS OCH PUMPA

SKALA OCH SKÄR SÖTPOTATIS OCH PUMPA I STAVAR OCH BLANDA MED OLJA , SALT OCH PEPPAR

BRED UT PÅ EN PLÅT MED BAKPLÅTSPAPPER OCH ROSTA I UGNEN I 25 MINUTER

PUTSA OCH SKIVA FILÈN

KRYDDA KÖTTET MED SALT OCH KROSSAD GRÖNPEPPAR

BRYN KÖTTET PÅ BÅDA SIDOR I EN STEKPANNA MED SMÖR

LÄGG ÖVER I EN GRYTA

SKALA OCH KLYFTA LÖKEN

ANSA OCH DELA CHAMPINJONERNA

FRÄS LÖK OCH CHAMPINJINER I STEKPANNA MED SMÖR LÄGG ÖVER I GRYTAN

TILLSÄTT VATTNET TILL STEKPANNAN OCH RÖR OM. HÄLL ÖVER VATTNET I GRYTAN.

TILLSÄTT GRÄDDE, FOND OCH SENAP TILL GRYTAN OCH RÖR OM

LÅT KOKA UNDER LOCK I 10 MINUTER, RED AV GRYTAN

KÄRNA UR OCH KLYFTA ÄPPLET OCH LÄGG NER I GRYTAN

SMAKA AV MED SALT

LÅT SJUDA I 5 MINUTER

STRÖ ÖVER PERSILJA OCH LINGON

SERVERA MED UGNSBAKAD POTATIS OCH PUMPA