FRASIG RABARBERPAJ

100 GRAM SMÖR

250 GRAM RABARBER

2 ÄGG

1 1/2 DL STRÖSOCKER

1 1/2 DL POTATISMJÖL

1 TSK BAKPULVER

2 TSK VANILJSOCKER

ATT STRÖ ÖVER:

1-2 MSK STRÖSOCKER

2-3 MSK POTATISMJÖL

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER

SMÄLT SMÖRET OCH LÅT DET SVALNA

SMÖRJ EN FORM MED LÖSTAGBAR KANT

SKALA RABARBERNA OCH SKÄR DEM I 1 CM BITAR

DELA ÄGGEN I GULA OCH ÄGG VITA OCH LÄGG I VARS EN SKÅL

VISPA VITORNA TILL FAST SKUM (DET SKA GÅ ATT HÅLLA FORMEN UPP OCH NER)

TILLSÄTT STRÖSOCKRET OCH BLANDA FÖRSIKTIGT IHOP

TILLSÄTT POTATISMJÖL, BAKPULVER, VANILJSOCKER OCH DET AVSVALNADE SMÖRET TILL ÄGGULAN

VISPA MED ELVISP TILLS SMETEN ÄR KRÄMIG

VÄND FÖRSIKTIGT NER MED EN SLICKEPOTT ÄGGVITORNA I ÄGGULESMETEN

HÄLL SMETEN I FORMEN

TRYCK NER RABARBERBITARNA I SMETEN

STRÖ ÖVER STRÖSOCKRET OCH SIKTA ÖVER POTATISMJÖLET

GRÄDDA MITT I UGNEN I CA 20 MINUTER ELLER TILLS KAKAN FÅTT FIN FÄRG

POTSTISMJÖLET I RABARBERKAKAN KAN BYTAS UT MOT VETEMJÖL MEN BLIR DÅ MJUKARE OCH MINDRE FRASIG