DJUPFRYST CREMÈFRAICHETÅRTA

10 PERSONER

8 – 10 KROSSADE DIGESTIVEKEX

75 G SMÄLT SMÖR

4 ÄGGULOR

2 DL SOCKER

2 TSK VANILJSOCKER

2 CITRONER

1 LIME

4 DL CRÈME FRAICHE

4 ÄGGVITOR

3 DL VISPGRÄDDE

BÄRKOMPOTT

2 DLHALLON

1 DL JORDGUBBAR

½ DL FLORSOCKER

KROSSA DIGESTIVEKEXEN I MIXER ELLER MORTEL

SMÄLT SMÖRET

BLANDA KROSSET MED SMÖRET

TRYCK UT DET JÄMT I EN PAJFORM MED LÖSTAGBARBOTTEN

SKILJ ÄGGULORNA FRÅN VITORNA

BLANDA IHOP ÄGGULOR, SOCKER, VANILJSOCKER, SKAL AV CITRON OCH LIME OCH CRÈME FRAICHE

SMAKA AV SMETEN BLANDA I MER LIME OCH CITRONSAFT OM DU VILL HA DEN SURARE

RÖR IHOP TILLS SOCKRET LÖST SIG

VISPA ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM

DU SKA KUNNA VÄNDA BUNKEN UPP OCH NER UTAN ATT VITORNA RINNER UT

VISPA GRÄDDEN

VÄND NER DE HÅRT VISPADE ÄGGVITORNA OCH DEN VISPADE GRÄDDEN I SMETEN

HÄLL SMETEN I FORMEN OCH STÄLL DEN I FRYSEN

BÄRKOMPOTT

MOSA HALLONEN

SKÄR JORDGUBBARNA I MINDRE BITAR

BLANDA MED FLORSOCKRET

SERVERA KOMPOTTEN TILL TÅRTAN