GLUTENFRI ÄPPELKAKA SAFTIG OCH GOD

RECEPT: RECEPT.SE

TILL FORMEN:

1 MSK SMÖR

1 MSK RIVEN KOKOS

1 MSK STRÖSOCKER

SMET:

2 DL MANDELMJÖL

2 DL KOKOSMJÖL

1 DL POTATISMJÖL

2 1/2 DL STRÖSOCKER

2 TSK BAKPULVER

1 TSK VANILJSOCKER

150 G MJUKT SMÖR

2 ÄGG

1 DL YOGHURT 3% MED VANILJSMAK

FYLLNING:

3 ÄPPLEN

TILL SERVERING:

VANILJSÅS, VANILJGLASS ELLER VANILJKVARG

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

PENSLA EN BAKFORM 24 CM I DIAMETER MED SMÄLT SMÖR

TRÖ FORMENB MED KOKOS OCH SOCKER

BLANDA ALLA DE TORRA INGREDIENSERNA

RÖR NER DET MJUKA SMÖRET

TILLSÄTT ÄGG OCH YOGHURT

BLANDA VÄL OCH HÄLL SMETEN I FORMEN

SKALA OCH KÄRNA UR ÄPPLENA

SKIVA TUNT OCH LÄGG DEM TÄTT I SMETEN

GRÄDDA KAKAN MITT I UGNEN CA 30 MINUTER

LÅT DEN SVALNA NÅGRA MINUTER I FORMEN INNAN DU LÄGGER ÖVER DEN PÅ ETT FAT

SERVERA KAKAN LJUMEN MED VANILJSÅS, GLASS ELL VANILJKVARG