LAXTÅRTA

10 – 12 PORTIONER

BOTTEN

350 G KAVRING

75 G SMÄLT MARGARIN

FYLLNING

2 TSK GELANTINPULVER SOM BLANDAS MED 2 MSK VATTEN ELLER

4 GELANTINBLAD SOM BLÖTLÄGGES I RIKLIGT MED VATTEN

200 G STRIMLAD KALLRÖKT LAX

1 FINHACKAD RÖDLÖK

1/2 DL HACKAD DILL

250 G KESELLA

3 DL GRÄDDFIL

GARNERING

HÅRDKOKTA ÄGG

RÄKOR

GURKA I SKIVOR

RÖD ROM

FINFÖRDELA KAVRINGEN

BLANDA BRÖDSMULORNA MED MARGARINET

LÄGG BLANDNINGEN I EN FORM MED AVTAGBAR KANT

PLATTA UT BLANDNINGEN

LÅT FORMEN STÅ I KYLEN CA 15 MINUTER

BLÖTLÄGG GELANTINBLADEN I RIKLIGT MED VATTEN KRAMA UR DEM OCH SMÄLLT DEM I VATTENBAD

BLANDA LAX, LÖK ,DILL, KESELLA OCH GRÄDDFIL I EN SKÅL

RÖR I GELANTINET I LAXSMETEN

BRED UT SMETEN PÅ KAVRINGSBOTTNEN I FORMEN

STÄLL FORMEN I KYLEN NÅGRA TIMMAR TILLS FYLLNINGEN STELNAT

TA BORT KANTEN PÅ FORMEN

GARNERA TÅRTAN MED HÅRDKOKTA ÄGG, RÄKOR,GURKA OCH DEN RÖDA ROMMEN