GLUTENFRI SAFFRANSKLADDKAKA

RECEPT GLUTENFRIAGODSAKER.ALLAS.SE

100 GRAM SMÖR

1 KUVERT (1/2 G) SAFFRAN

100 G VIT CHOKLAD

2 ÄGG

1 DL STRÖSOCKER

1 MSK LJUS SIRAP

1 TSK VANILJSOCKER

1 KRM SALT

1 DL (50G) MANDELMJÖL

1/2 DL (30G) RISMJÖL

SMÖR OCH KOKOS TILL FORMEN

SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL PÅ SPISEN

BLANDA NER SAFFRAN OCH DEN VITA CHOKLADEN I BITAR. RÖR TILLS CHOKLADEN SMÄLT

TILLSÄTT RESTERANDE INGREDIENSER DIREKT I KASTRULLEN OCH RÖR TILL EN JÄMN SMET

HÄLL SMETEN I EN SMORD KOKOS STRÖDD FORM MED LÖSTAGBAR KANT (CA 24 CM I DIAMETER)

GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I 175 GRADER I 15-25 MINUTER BEROENDE PÅ HUR KLADDIG DU VILL HA KAKAN. LÅT SVALNA

PUDRA ÖVER FLORSOCKER INNAN SERVERING, GARNERA GÄRNA MED PEPPARKAKOR OCH SERVERA MED VISPAD GRÄDDE