SPENATFYLLD POTATISGRATÄNG

2,5 KG SKALAD OCH TUNT SKIVAD POTATIS ( FAST POTATIS SORT )

4 – 5 PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR

100 G SMÄLT SMÖR

6 ÄGGULOR

8 DL CREME FRAICHE

700 G FRYST ELLER FÄRSK HACKAD SPENAT

500 G RIVEN LAGRAD OST

2 -3 DL HACKADE FÄRSKA ÖRTER

1 TSK RIVEN MUSKOT

1 TSK CAYENNEPEPPAR

SALT OCH PEPPAR

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER

BLANDA VITLÖKEN MED DET SMÄLTA SMÖRET

SMÖRJ EN LÅNGPANNA

VISPA IHOP ÄGGULOR OCH CREME FRAICHE

RÖR NER SPENATEN OCH NÄSTAN ALL OSTEN

TILLSÄTT DET MESTA AV ÖRTERNA, MUSKOT OCH CAYENNEPEPPAR

SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR

TÄCK LÅNGPANNANS BOTTEN MED ETT LAGER POTATIS

BRED UT ETT LAGER AV SPENATBLANDNINGEN

FORTSÄTT VARVA POTATIS OCH SPENAT OCH AVSLUTA MED POTATIS

TRYCK IHOP TILL EN FAST KAKA

STRÖ ÖVER RESTEN AV OSTEN OCH DE HACKADE ÖRTERNA

TÄCK LÅNGPANNAN MED ALUMINIUMFOLIÈ

GRÄDDA MITT I UGNEN I DRYGT 1 TIMME ELLER TILLS POTATISEN KÄNNS MJUKA

TAG BORT FOLIÈN DE SISTA 15 MINUTERNA SÅ ATT POTATISGRATÄNGEN FÅR FIN FÄRG

GRATÄNGEN KAN GÖRAS NÅGRA DAGAR INNAN

PÅ FESTDAGEN

STÄLL LÅNGPANNAN I RUMSTEMPERATUR MED FOLIÈN KVAR I NÅGRA TIMMAR INNA DEN SKA VÄRMAS

VÄRM SEDAN POTATISGRATÄNGEN I 175 GRADER I CA 30 – 40 MINUTER

TAG UT 12 RUNDLAR AV POTATIS GRATÄNGEN MED HJÄLP AV EN BURK ELLER SKÅL 8 – 9 CM I DIAMETER