GLUTENFRI ÄPPELKAKA MED FROSTING

RECEPT: glutenfriagodsaker.allas.se

2 ÄGG

180 G (2 DL) STRÖSOCKER

100 G (2 DL) MANDELMJÖL

30 G (1/2 DL) RISMJÖL

1 TSK VANILSOCKER

2 TSK BAKPULVER

1 TSK PSYLIUM ELLER FIBERHUSK

1 TSK MALENKANEL

1 TSK MALEN KARDEMUMMA

1 TSK MALEN INGEFÄRA

90 G (1 DL) RAPSOLJA

170 G RIVET ÄPPLE (3 NORMALSTORA ÄPPLEN)

SMÖR OCH MANDELMJÖL TILL FORMEN

FROSTING:

60 G RUMSVARMT SMÖR

240 G (4 DL) FLORSOCKER

1 TSK VANILSOCKER

100 G CREAM CHEESE

VISPA ÄGG OCH SOCKER PÖSIGT MED ELVISP

BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA OCH VÄND NER DEM I SMETEN

SKALA OCH RIV ÄPPLENA GROVT

TILLSÄTT OLJA OCH ÄPPLERIVET I SMETEN OCH RÖR FÖRSIKTIGT TILLS ALLT BLANDATS IHOP

HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM MED LÖSTAGBAR KANT (CA 24 CM I DIAMETER) MJÖLAD MED MANDELMJÖL

GRÄDDA KAKAN I MITTEN AV UGNEN I 150 GRADER I CA 45 MINUTER. KÄNN EFTER MED EN STICKA ATT KAKAN ÄR FÄRDIG, DEN SKA INTE VARA KLADDIG. LÅT KAKAN KALLNA.

VISPA INGREDIENSERNA TILL FROSTINGEN KRÄMIG MED ELVISP OCH BRED UT DEN PÅ KAKAN. LÅT GÄRNA KAKAN STÅ I KYLSKÅPET EN STUND INNAN SERVERINGEN SÅ ATT FROSTINGEN STELNAR LITE

FÖRVARA KAKAN I KYLEN SÅ HÅLLER DEN SIG SAFTIG OCH GOD I FLERA DAGAR