ROMRUSSIN OCH TOBLERONETÅRTA

10 personer

0.5 DL VATTEN

1 DL STRÖSOCKER

3 DL RUSSIN

3 MSK ROM GÄRNA MÖRK

4 ÄGG

2 MSK STRÖSOCKER

200 G PHILADELPHIAOST

200 G TOBLERONE

3 DL VISPGRÄDDE

1 ST MARÄNGBOTTEN, SKIVA

KOKA UPP SOCKER OCH VATTEN, HÄLL I RUSSIN OCH ROM OCH LÅT KALLNA

SEPARERA GULORNA FRÅN VITORNA

VISPA ÄGGULOR OCH SOCKER PÖSIGT OCH MOSA NER PHILADELPHIAOSTEN

SILA UPP RUSSINEN OCH HACKA HÄLFTEN AV DEM GROVT

HACKA ALL CHOKLAD GROVT OCH TA UNDAN HÄLFTEN TILL GARNERING

BLANDA BÅDE HELA OCH HACKADE RUSSIN SAMT HÄLFTEN AV CHOKLADEN MED ÄGGSMETEN

VISPA ÄGGVITORNA TILL FAST SKUM  MED REN OCH FETTFRI VISP

VISPA GRÄDDEN 

VÄND NER GRÄDDEN OCH ÄGGVITESKUMMET I ÄGGSMETEN

LÄGG MARÄNGBOTTEN I EN 24 CM RUND FORM MED LÖSTAGBAR KANT

HÄLL I SMETEN OCH FRYS TÅRTAN MINST 5 TIMMAR

LÄGG UP TÅRTAN PÅ ETT FAT OCH GARNERA MED RESTEN AV DEN HACKADE TOBLERONEN

TAG UT TÅRTAN OCH STÄLL DEN 40 MINUTER I KYLSKÅP INFÖR SERVERINGEN SÅ ATT DEN HINNER BLI RIKTIGT GOD OCH KRÄMIG