LEILAS KARDEMUMMAKNYTEN

1 MSK SVARTA KARDEMUMMA KÄRNOR

1 ÄGG

3 DL MJÖLK

50 G FÄRSK JÄST

1,5 DL STRÖSOCKER

0,5 TSK SALT

150 G RUMSVARMT SMÖR

1,2 L VETEMJÖL

FYLLNING

100 G MJUKT SMÖR

1 DL STRÖSOCKER

2 MSK KANEL

SOCKERLAG TILL PENSLING

KOKA UPP 1 DEL VATTEN MED 2 DELAR SOCKER

LÅT DET SVALNA

1 MSK KARDEMUMMA 

1 DL STRÖSOCKER

MAL KARDEMUMMA KÄRNORNA FINT I MORTEL

VÄRM MED MJÖLKEN TILLS DEN ÄR LJUMMEN ( 37 GRADER )

SMULA NER JÄSTEN I EN BUNKE OCH BLANDA MED MJÖLKEN

RÖR OM TILLS DEN LÖST SIG

TILLSÄTT STRÖSOCKER, SALT, MJUKT TÄRNAT SMÖR OCH ÄGG

TILLSÄTT VETEMJÖL, LITE I TAGET OCH ARBETA SAMMAN TILL EN SMIDIG DEG

JÄS DEGEN UNDER BAKDUK TILL DUBBEL STORLEK I CA 40 MINUTER

STJÄLP UPP DEGEN PÅ ETT MJÖLAT BAKBORD

DELA DEGEN OCH KAVLA UT HALVA I TAGET TILL EN STOR REKTANGULÄR PLATTA CA 0,5 CM TJOCK

BLANDA SMÖR, STRÖSOCKER OCH KANEL TILL EN KRÄMIG FYLLNING

BRED UT SMÖRKRÄMEN PÅ DE KAVLADE PLATTORNA

VIK ENA LÅNGSIDAN MOT DEN ANDRA 

SKIVA I 4 CM TJOCKA REMSOR OCH SKÄR ETT SNITT SOM GÅR NÄSTAN HELT IGENOM REMSAN

VRID / SNURRA VARJE IT ÅT OLIKA HÅLL OCH VRID IHOP TILL EN KNUT OCH LÄGG DEM PÅ EN PLÅT MED BAKPLÅTSPAPPER

LÅT DEM JÄSA UNDER BAKDUK TILL DUBBEL STORLEK CA 40 MINUTER

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER 

GRÄDDA BULLARNA GYLLENE I CA 10 MINUTER

PENSLA BULLARNA MED SOCKERLAG OCH STRÖ ÖVER FINT KROSSAD KARDEMUMMA BLANDAT MED STRÖSOCKER

KAN ÄVEN PENSLAS MED UPPVISPAT ÄGG OCH PÄRLSOCKER