GLUTENFRIA SAFFRANSSKORPOR

RECEPT: glutenfriagodsaker.allas.se

ca 25 stycken

75 G (CA 1 DL) SÖTMANDEL

100 G RUMSVARMT SMÖR

90 G (1DL) STRÖSOCKER

45 G (1/2 DL) RÅSOCKER (GÅR ATT BYTA UT MOT STRÖSOCKER)

2 ÄGG

1 TSK FIBERHUSK

1/2 G SAFFRAN (1 KUVERT)

1 MSK KOKANDE VATTEN

2 TSK BAKPULVER

1 1/2 TSK VANILJSOCKER

100 G (2 DL) MANDELMJÖL

225 G (3 3/4 DL) GLUTENFRI MJÖLMIX TEX SEMPER MIX

ROSTA MANDLARNA I EN STOR STEKPANNA NÅGRA MINUTER. LÅT SVALNA OCH DELA GROVT.

RÖR SMÖR OCH SOCKER PORÖST

TILLSÄTT ETT ÄGG I TAGET OCH BLANDA ORDENTLIGT

RÖR NER FIBERHUKEN I SMETEN

LÖS UPP SAFFRANET MED DET KOKANDE VATTNET I ETT LITET GLAS. LÅT STÅ I 10 MINUTER.

BLANDA DE TORRA INGREDIENSERNA OCH RÖR NER I SMETEN TILLSAMMANS MED SAFFRANET OCH MANDLARNA. BLANDA VÄL.

DELA DEGEN I TRE DELAR OCH FORMA TILL LÄNGDER.

LÄGG LÄNGDERNA PÅ EN PLÅT MED BAKPLÅTSPAPPER.

GRÄDDA I 175 GRADER I CA 25 MINUTER

TA UT PLÅTEN OCH SÄNK VÄRMEN TILL 100 GRADER

SKÄR LÄNGDERNA I SNEDA BITAR.

SÄTT TILLBAKA PLÅTEN I UGNEN OCH LÅT TORKA I CA 40 MINUTER.