DONUTS

50 G SMÖR

1 1/2 DL MJÖLK

1/4 PAKET JÄST

1 MSK SOCKER

1 KRM SALT

2 ÄGGULOR

CA 5 DL VETEMJÖL

OLJA TILL FRITERING

STRÖSOCKER

SMÄLT FETTET

HÄLL I MJÖLKEN OCH VÄR M TILL FIMGERVARMT 37 GRADER

SMULA JÄSTEN I EN BUNKE OCH RÖR UT MED DEGSPADE

BLANDA I SOCKER, SALT, ÄGGULOR OCH MJÖL

RÖR SAMMAN DEGEN VÄL

TÄCK ÖVER OCH LÅT JÄSA CA 1 TIMME

KAVLA UT DEGEN PÅ MJÖLAT BAKBORD TILL 1 CM I TJOCKLEK

TA UT 20 RUNDLAR CA 6 CM I DIAMETER MED MÅTT

TÄCK ÖVER OCH LÅT DEM JÄSA I CA 30 MINUTER

VÄRM OLJAN TILL 180 GRADER

LÄGG NER NÅGRA MUNKAR I TAGET