BIFF MED BAMBUSKOTT

RECEPT:ZEINASKITCHEN.SE

4-6 PORTIONER

400 G MÖRKT KÖTT SOM LÖVBIFF,RYGGBIFF ELLER ENTRECOTE

MARINAD:

1 TSK BIKARBONAT

1 LITEN BIT INGEFÄRA (CA 1 MSK RIVEN)

3 MSK JAPANSK ELLER KINESISK SOJA

2 MSK MAJSSTÄRKEKLSE (MAIZENA)

GRYTA:

3 ST VITLÖKSKLYFTOR, FINHACKADE

3 MSK HOINSINSÅS

3 MSK OSTRONSÅS

2-3 MSK SOJA

0,5 TSK SVARTPEPPAR

2 SMÅ BURKAR BAMBUSKOTT (CA 227G STYCK)

0,5 HACKAD PURJOLÖK ELLER 1 STRIMLAD GUL LÖK

CA 3 DL VATTEN

1 MSK MAJSSTÄRKELSE OCH 0,5 DL VATTEN

STEKNING:

SESAM ELLER RAPSOLJA

VALFRI TILLSÄTTNING:

CA 8 ST HACKADE CHAMPINJONER

FRYS IN KÖTT BITEN EN STUND CA 30 MINUTER, SÅ BLIR DEN LÄTTARE ATT SKÄRA I TUNNASKIVOR

SKÄR KÖTTET I LÖVTUNNA SKIVOR

LÄGG I EN SKÅL TILLSAMMANS MED BIKARBONAT OCH LÅT DET STÅ I 30 MINUTER

BIKARBONATET GER KÖTTET EN FIN KONSISTENT OCH GÖR DEN EXTRA MÖR

RIV INGEFÄRA BITEN FINT

BLANDA KÖTT OCH MAJSSTÄRKELSE, INGEFÄRA OCH SOJA VÄL (MED FINGRARNA)

LÅT KÖTTET MARINERAS I MINST 2 TIMMAR I KYLEN GÄRNA LÄNGRE ÖVER NATTEN CA 8 TIMMAR

JU LÄNGRE KÖTTET MARINERAS DESTO GODARE

LÅT SEDAN KÖTTET STÅ I RUMSTEMPERATUR I CA 15-20 MINUTER INNAN DU TILLAGAR KÖTTET

HETTA UPP 4-5 MSK OLJA I EN STEKPANNA

STEK KÖTTET OCH VITLÖKEN UNDER OMRÖRNING

NÄR KÖTTET BÖRJAR FÅ FÄRG TILLSÄTTER DU HOISINSÅS OCH STEKER LITE TILL

STÄNG AV VÄRMEN OCH STÄLL ÅT SIDAN

SKÖLJ BAMBUSKOTTEN I HETT VATTEN FÖR ATT FÅ BORT DEN KONSERVERADE SMAKEN OCH LÅT RINNA AV

STEK LÖK/PURJOLÖK I SEPARAT STEKPANNA, EVENTUELLT CHAMPINJONER TILLSAMMANS MED BAMBUSKOTT UNDER OMRÖRNING

LÖKEN SKA BLI GLANSIG UTAN ATT TA FÄRG TAR CA. 4 MINUTER

BLANDA NER BAMBUSKOTTEN OCH LÖKEN I SAMMA GRYTA SOM KÖTTET

TILLSÄTT SOJA, OSTRONSÅS, SALT, PEPPAR OCH VATTEN KOKA UPP OCH LÅT PUTTRA I CA 8 MINUTER

BLANDA MAJSSTÄRKELSE MED VATTEN I EN SKÅL OCH HÄLL NER I GRYTAN UNDER OMRÖRNING

LÅT PUTTRA LITE TILL I CA 3-5 MINUTER

SMAKA AV OCH TILLSÄTT EV MER SOJA ELLER SALT

SERVERA MED RIS OCH SALLAD