GLUTENFRI JORDGUBBSKLADDKAKA

125 G SMÖR

75 G VIT CHOKLAD

2 DL STRÖSOCKER (180 G)

2 ÄGG

1 MSK VANILJSOCKER

1 TSK CITRONSAFT

EN NYPA SALT

1/2 DL MARSANPULVER (35G) KAN ERSÄTTAS MED MANDELMJÖL

1 3/4 DL MANDELMJÖL (70G)

SMÖR OCH KOKOS TILL FORMEN

CA 250 G JORDGUBBAR

250 G VIT CHOKLAD TILL DEKORATION

SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL

LÄGG NER CHOKLADEN I BITAR OCH RÖR TILLS CHOKLADEN SMÄLT

TILLSÄTT RESTEN AV INGREDIENSERNA UTOM JORDGUBBARNA

RÖR TILL EN JÄMN SMET

HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM STRÖDD MED KOKOS MED LÖSTAGBAR KANT, CA 24 CM I DIAMETER

DELA JORDGUBBARNA I BITAR OCH TRYCK NER DEM I SMETEN

GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I 175 GRADER I CA 30 MINUTER

LÅT KALLNA

SERVERA MED JORDGUBBAR OCH VISPAD GRÄDDE