50 G JÄST
100 G SMÖR
5 DL GAMMELDAGS MJÖLK
250 G KESELLA
1 1/2 G SAFFRAN
1 1/2 DL STRÖSOCKER
2 – 3 MSK STÖTT KARDEMUMMA
1/2 TSK SALT
CA 17 DL VETEMJÖL
1 ÄGG TILL PENSLING
RUSSIN
50 G SMÄLT VARMT SMÖR TILL SPECIAL JÄSNING
UGN 225 GRADER
SMULA JÄSTEN I EN DEGBUNKE
SMÄLT 100 G SMÖR I EN KASTRULL
HÄLL I MJÖLKEN OCH VÄRM TILL FINGERVARMT
RÖR OM TILLS JÄSTEN LÖST SIG
TILLSÄTT KESELLA, SAFFRAN, SALT, SOCKER, KARDEMUMMA OCH DET MESTA AV MJÖLET
ARBETA TILLS DEGEN SLÄPPER FRÅN SKÅLENSKANTER
TILLSÄTT EV MERA VETEMJÖL
HÄLL DET VARMA SMÖRET ÖVER DEGEN PRECIS INNA DU TÄCKER ÖVER DEN MED EN JÄSHANDDUK
LÅT JÄSA ÖVERTÄCKT I 40 MINUTER
BAKA UT DEGEN I DEN FORM DU VILL HA
PENSLA MED UPPVISPAT ÄGG
GRÄDDA BULLARNA I 225 GRADER I CA 8 – 10 MINUTER
FLÄTOR KRÄVER LÄNGRE TID CA 20 MINUTER