UGNSSTEKT KOTLETT I SÅS MED STING

VIKTVÄKTARNA

4 PORTIONER

600 G KOTLETTER

2 1/2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE

1 DL CREMEFRAICHE

2 1/2 MSK JAPANSK SOJA

1/2 – 1 TSK SAMBAL OLEK

1/2 DL CHILISÅS

2 KLYFTOR VITLÖK

1/2 TSK SVARTPEPPAR

SÄTT UGNEN PÅ 180 GRADER

LÄGG KOTLETTERNA BREDVID VARANDRA I EN UGNSFASTFORM

BLANDA GRÄDDE MED CREMFRAICHE, SOJA, SAMBAL OELEK, CHILISÅS, PRESSAD VITLÖK OCH SVARTPEPPAR

HÄLL SÅSEN ÖVER KOTLETTERNA

SÄTT IN I UGNEN CA 45 MINUTER TILLS KÖTTET ÄR KLART

TÄCK GÄRNA MED FOLIE DE FÖRSTA 30 MINUTERNA FÖR ATT SÄKERSTÄLLA ATT SÅSEN INTE KOKAR BORT