5 ST LAXFILÈ
SALT OCH CITRONPEPPAR
RÖRA
200 G RÖKT LAX
1 FÄRSK PURJOLÖK
1/2 DL HACKAD PERSILJA
1/2 DL HACKAD GRÄSLÖK
1/2 DL RIVEN PARMESANOST
FLYTANDE MARGARIN TILL STEKNING
TINA LAXFILÈERNA OM DE ÄR FRYSTA
TÄRNA DEN RÖKTA LAXEN
HACKA PURJOLÖKEN FINT
BRYN DET I LITE FLYTANDE MARGARIN
BLANDA I PERSILJA, GRÄSLÖK OCH PARMESANOST
LÄGG FILÈERNA I EN UGNSSÄKER FORM SALTA OCH PEPPRA
BRED RÖRAN MED DEN RÖKTA LAXEN OVANPÅ FILÈERNA
STEK I UGN I 150 GRADER CA 20 MINUTER
BASILIKASÅS
3 MSK FINHACKAD GUL LÖK
1- 2 PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR
3 DL VATTEN
3 MSK FISKFOND
3 DL LÄTT CRÈME FRAICHE
1/2 PRESSAD CITRON
1/2 – 1 KRUKA FÄRSK BASILIKA
FLYTANDE MARGARIN TILL STEKNING
BRYN LÖK OCH VITLÖK
TILLSÄTT VATTEN OCH FISKFOND LÅT DET KOKA SAMMAN NÅGRA MINUTER
TILLSÄTT CRÈME FRAICHE, CITRON OCH BASILIKA
SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR
LÅT KOKA YTTERLIGARE NÅGRA MINUTER
SERVERAMED NYKOKT POTATIS OCH BRYTBÖNOR