UGNSBAKAD LAX MED BASILIKASÅS

5 ST LAXFILÈ

SALT OCH CITRONPEPPAR

RÖRA

200 G RÖKT LAX

1 FÄRSK PURJOLÖK

1/2 DL HACKAD PERSILJA

1/2 DL HACKAD GRÄSLÖK

1/2 DL RIVEN PARMESANOST

FLYTANDE MARGARIN TILL STEKNING

TINA LAXFILÈERNA OM DE ÄR FRYSTA

TÄRNA DEN RÖKTA LAXEN

HACKA PURJOLÖKEN FINT

BRYN DET I LITE FLYTANDE MARGARIN

BLANDA I PERSILJA, GRÄSLÖK OCH PARMESANOST

LÄGG FILÈERNA I EN UGNSSÄKER FORM SALTA OCH PEPPRA

BRED RÖRAN MED DEN RÖKTA LAXEN OVANPÅ FILÈERNA

STEK I UGN I 150 GRADER CA 20 MINUTER

BASILIKASÅS

3 MSK FINHACKAD GUL LÖK

1- 2 PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR

3 DL VATTEN

3 MSK FISKFOND

3 DL LÄTT CRÈME FRAICHE

1/2 PRESSAD CITRON

1/2 – 1 KRUKA FÄRSK BASILIKA

FLYTANDE MARGARIN TILL STEKNING

BRYN LÖK OCH VITLÖK

TILLSÄTT VATTEN OCH FISKFOND LÅT DET KOKA SAMMAN NÅGRA MINUTER

TILLSÄTT CRÈME FRAICHE, CITRON OCH BASILIKA 

SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR

LÅT KOKA YTTERLIGARE NÅGRA MINUTER

SERVERAMED NYKOKT POTATIS OCH  BRYTBÖNOR