175 G SMÖR (RUMSVARMT)
2 1/2 DL STRÖSOCKER
2 ÄGG
2 1/2 DL GRÄDDFIL
5 DL VETEMJÖL
2 1/2 TSK VANILJSOCKER
1 TSK BAKPULVER
450 G RABARBER
TOSCASMET
100 G SMÖR
100 G MANDELSPÅN
1 1/2 DL STRÖSOCKER
2 MSK VETEMJÖL
2 MSK VISPGRÄDDE
1 1/2 MSK VANILJSOCKER
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER
RÖR SMÖR OCH STRÖSOCKER LJUST OCH PÖSIGT
TILLSÄTT ÄGGEN ETT I TAGET OCH RÖR MELLAN VARJE ÄGG
VÄND NER GRÄDDFILEN
BLANDA SAMMAN DE TORRA INGREDIENSERNA, SIKTA NER DEM I SMETEN OCH RÖR OM
BRED UT SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD SPRINGFORM CA 24 CM I DIAMETER
TÄCK GÄRNA BOTTEN MED BAKPLÅTSPAPPER
SKÖLJ OCH ANSA RABARBERN
DELA DEN I CA 2 CM LÅNGA BITAR OCH TRYCK NER DEM I SMETEN
GRÄDDA KAKN I NEDRE DELEN AV UGNEN I 45 MINUTER, TÄCK MED FOLIÈ OM KAKAN FÅR FÖR MYCKET FÄRG
TOSCASMETEN
BLANDA SMÖR, MANDELSPÅN, STRÖSOCKER, VETEMJÖL OCH VISPGRÄDDE I EN KASTRULL
KOKA IHOP PÅ SVAG VÄRME UNDER OMRÖRNING
TA AV KASTRULLEN FRÅN VÄRMEN OCH VÄND NER VANILJSOCKRET
BRED UT TOSCASMETEN PÅ DEN GRÄDDADE KAKAN OCH GRÄDDA YTTERLIGARE 15 MINUTER
SERVERA MED VISPAD GRÄDDE