TOSCARABARBERKAKA

175 G SMÖR (RUMSVARMT)

2 1/2 DL STRÖSOCKER

2 ÄGG

2 1/2 DL GRÄDDFIL

5 DL VETEMJÖL

2 1/2 TSK VANILJSOCKER

1 TSK BAKPULVER

450 G RABARBER

TOSCASMET

100 G SMÖR

100 G MANDELSPÅN

1 1/2 DL STRÖSOCKER

2 MSK VETEMJÖL

2 MSK VISPGRÄDDE

1 1/2 MSK VANILJSOCKER

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER

RÖR SMÖR OCH STRÖSOCKER LJUST OCH PÖSIGT

TILLSÄTT ÄGGEN ETT I TAGET OCH RÖR MELLAN VARJE ÄGG

VÄND NER GRÄDDFILEN

BLANDA SAMMAN DE TORRA INGREDIENSERNA, SIKTA NER DEM I SMETEN OCH RÖR OM

BRED UT SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD SPRINGFORM CA 24 CM I DIAMETER

TÄCK GÄRNA BOTTEN MED BAKPLÅTSPAPPER

SKÖLJ OCH ANSA RABARBERN

DELA DEN I CA 2 CM LÅNGA BITAR OCH TRYCK NER DEM I SMETEN

GRÄDDA KAKN I NEDRE DELEN AV UGNEN I 45 MINUTER, TÄCK MED FOLIÈ OM KAKAN FÅR FÖR MYCKET FÄRG

TOSCASMETEN

BLANDA SMÖR, MANDELSPÅN, STRÖSOCKER, VETEMJÖL OCH VISPGRÄDDE I EN KASTRULL

KOKA IHOP PÅ SVAG VÄRME UNDER OMRÖRNING

TA AV KASTRULLEN FRÅN VÄRMEN OCH VÄND NER VANILJSOCKRET

BRED UT TOSCASMETEN PÅ DEN GRÄDDADE KAKAN OCH GRÄDDA YTTERLIGARE 15 MINUTER

SERVERA MED VISPAD GRÄDDE