4 PORTIONER
3 – 4 TOMATER
1 MOZZARELLAOST I LAG
0,5 RÖDLÖK
3 MSK OLIVOLJA
2 MSK FIN VIT- ELLER RÖDVINSVINÄGER ELLER BALSAMVINÄGER
1 KRM NYMALEN SVARTPEPPAR
0,5 TSK FLINGSALT ELLER NÅGOT KRM VANLIGT SALT
5 BLAD FÄRSK BASILIKA
SKÖLJ TOMATERNA OCH SKIVA DEM TUNT
SKIVA HALVORNA AV MOZZARELLAOSTEN I TUNNA SKIVOR
VARVA SKIVADE OST OCH TOMATSKIVOR I EN SERVERINGSFORM
SKALA, DELA OCH HACKA EN HALVA RÖDLÖK FINT
STRÖ DEN ÖVER TOMATEN OCH OSTEN
RINGLA ÖVER OLIVOLJA OCH VINÄGER
STRÖ ÖVER PEPPAR, SALT OCH GROVT DELADE BASILIKABLAD
SALLADEN KAN FÖRBEREDAS OCH FÖRVARAS I KYLEN
TA FRAM DEN NÅGON HALVTIMME INNA SERVERINGEN SÅ ATT DEN BLIR RUMSTEMPURERAD
GOTT PÅ BUFFÈN