RECEPT: TASTELINE
1KG RISGRYNSGRÖT (2 PLASTKORVAR)
1 PAKET SAFFRAN (1/2 GRAM)
2 MSK STRÖSOCKER
3 ÄGG
1 DL MANDEL (65 GRAM)
TILL SERVERING
SYLT OCH VISPGRÄDDE
HÄLL GRÖTEN I EN BUNKE
MORTLA SAFFRAN OCH 1 MSK SOCKER TILL ETT FINT PULVER
OCH RÖR NER I GRÖTEN TILLSAMMANS MED RESTERANDE SOCKER
RÖR NER ETT ÄGG ÅT GÅNGEN TILL EN JÄMN SMET
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER
HÄLL KOKANDE VATTEN ÖVER MANDELN. HÄLL AV VATTNRT OCH DRA AV SKALET
HACKA MANDELN GROVT OCH BLANDA NER DEN I SMETEN
HÄLL SMETEN I EN BAKPLÅTSKLÄDD UGNSFORM (CA 30 X 20 CM)
GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN I 30 MINUTER
SERVERA LJUMMEN MED SYLT OCH VISPAD GRÄDDE