CA 100 ST
2 DL SÖTMANDEL
200 G SMÖR
2 DL STRÖSOCKER
1 DL LJUS SIRAP
1 TSK BIKARBONAT
2 TSK INGEFÄRA
2 TSK MALDA NEJLIKOR
2 TSK KANEL
6 DL VETEMJÖL
LÅT SMÖRET BLI RUMSVARMT
RÖR MATFETT OCH SOCKER SMIDIGT (ANVÄND GÄRNA ELVISP GENOM HELA RECEPTET)
RÖR NER SIRAP, BIKARBONAT, INGEFÄRA, NEJLIKA OCH KANEL
HACKA MANDELEN GROVT OCH BLANDA NER DEN
BLANDA SIST NER MJÖLET LITE I TAGET TILL EN JÄMN DEG
FORMA DEGEN TILL TVÅ STYCKEN AVLÅNGA RULLAR
FORMA RULLARNA OVALA , RUNDA ELLER FYRKANTIGA BEROENDE PÅ VILKEN FORM DU VILL HA PÅ PEPPARKAKORNA
LINDA IN RULLARNA I PLASTFOLIE
LÄGG IN DEM I KYLEN MINST TRE TIMMAR, GÄRNA ÖVER NATTEN
TA FRAM RULLARNA OCH SKÄR DEM I TUNNA SKIVOR MED EN VASS KNIV
LÄGG SKIVORNA PÅ PLÅTAR MED BAKPLÅTSPAPPER
GRÄDDA MITT I UGNEN I 175 GRADER 11- 12 MINUTER FÖR NORMALTJOCKA OCH CA 7 MINUTER FÖR TUNNA
FÖRSÖK ATT SKÄRA PEPPARKAKORNA SOM SKA LIGGA PÅ SAMMA PLÅT I SAMMA TJOCKLEK