250 G KAVRING
75 GRAM SMÖR
FYLLNING:
4 GELANTINBLAD
2 ST BURKAR HEL MATJESILL (250 GRAM AVRUNNEN VIKT)
1/2 RÖDLÖK
3 DL GRÄDDFIL
250 GRAM KESELLA
1 DL HACKAD DILL
GARNERING:
2 MSK HACKAD GRÄSLÖK
SMULA KAVRINGEN I MATBEREDARE
TILLSÄTT SMÄLT SMÖR OCH BLANDA
TRYCK UT SMULORNA I EN FORM MED LÖSTAGBAR KANT (24 CM I DIAMETER)
LÅT STÅ 30 MINUTER I KYLEN
LÅT GELANTINBLADEN LIGGA I KALLT VATTEN I 5 MINUTER
SPARA SILLSPADET
LÅT SILLEN RINNA AV VÄL
FIN HACKA SILLEN
SKALA OCH HACKA LÖKEN FINT
BLANDA DEN MED GRÄDDFIL, KESELLA, SILL OCH DILL
TA UPP GELANTINBLADEN OCH SMÄLT PÅ SVAG VÄRME
RÖR NER I SILLRÖRAN
SMAKA AV MED SILLSPAD
HÄLL I FORMEN MED BRÖD BOTTEN
LÅT STÅ KALLT I FYRA TIMMAR
TA BORT FORMEN OCH GRATINERA MED GRÄSLÖK