SEMMELKAKA

RECEPT AV ANNELI ANDERSSON

125 G SMÖR

3 ÄGG

180 G (2 DL) STRÖSOCKER

1 MSK VANILJSOCKER

2 TSK STÖTT KARDEMUMMA

1/2 TSK SALT

75 G GROVRIVEN MANDELMASSA

60 G (1 1/2 DL) MANDELMJÖL

75 G (1 1/2 DL) RISMJÖL

SMÖR OCH MANDELMJÖL TILL FORMEN

GARNERING

100 G MANDELMASSA

2 1/2 DL VISPGRÄDDE

40 G MANDELSPÅN

FLORSOCKER

SMÄLT SMÖRET OCH LÅT SVALNA

VISPA IHOP ÄGG, STRÖSOCKER, VANILJSOCKER, KARDEMUMMA OCH SALT I EN BUNKE

TILLSÄTT MANDELMASSA, MANDELMJÖL, RISMJÖL OCH DET SMÄLTA SMÖRET OCH RÖR IHOP TILL EN SMET

HÄLL SMETEN I EN FORM MED LÖSTAGBARA KANT, CA 24 CM I DIAMETER, SMORD OCH MJÖLAD MED MANDELMJÖL

GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I 175 GRADER I CA 20 MINUTER. LÅT KAKAN SVALNA

ROSTA MANDELSPÅNEN I EN TORR STEKPANNA TILLS DE FÅR FÄRG. LÅT SVALNA

RIV MANDELMASSAN GROVT TILL GARNERINGEN OCH STRÖ DEN ÖVER KAKAN

VISPA GRÄDDEN OCH SPRITSA ELLER BRED UT DEN OVANPÅ MANDELMASSAN