RECEPT AV ANNELI ANDERSSON
125 G SMÖR
3 ÄGG
180 G (2 DL) STRÖSOCKER
1 MSK VANILJSOCKER
2 TSK STÖTT KARDEMUMMA
1/2 TSK SALT
75 G GROVRIVEN MANDELMASSA
60 G (1 1/2 DL) MANDELMJÖL
75 G (1 1/2 DL) RISMJÖL
SMÖR OCH MANDELMJÖL TILL FORMEN
GARNERING
100 G MANDELMASSA
2 1/2 DL VISPGRÄDDE
40 G MANDELSPÅN
FLORSOCKER
SMÄLT SMÖRET OCH LÅT SVALNA
VISPA IHOP ÄGG, STRÖSOCKER, VANILJSOCKER, KARDEMUMMA OCH SALT I EN BUNKE
TILLSÄTT MANDELMASSA, MANDELMJÖL, RISMJÖL OCH DET SMÄLTA SMÖRET OCH RÖR IHOP TILL EN SMET
HÄLL SMETEN I EN FORM MED LÖSTAGBARA KANT, CA 24 CM I DIAMETER, SMORD OCH MJÖLAD MED MANDELMJÖL
GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I 175 GRADER I CA 20 MINUTER. LÅT KAKAN SVALNA
ROSTA MANDELSPÅNEN I EN TORR STEKPANNA TILLS DE FÅR FÄRG. LÅT SVALNA
RIV MANDELMASSAN GROVT TILL GARNERINGEN OCH STRÖ DEN ÖVER KAKAN
VISPA GRÄDDEN OCH SPRITSA ELLER BRED UT DEN OVANPÅ MANDELMASSAN