ROTFRUKTSGRATÄNG

500 G POTATIS AV MJÖLIG SORT T EX KING EDWARD

1 STOR MOROT

1 STOR PALSTERNACKA

100 G ROTSELLERI

100 G KÅLROT

2 ST PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR

2 TSK TIMJAN

1,5 KRM MALEN MUSKOT

2 DL VISPGRÄDDE

1 DL MJÖLK

1,5 TSK SALT

2 KRM PEPPAR

3 DL VÄSTERBOTTENOST

SÄTT UGNE PÅ 225 GRADER

SKALA ROTFRUKTERNA OCH POTATISEN

SKIVA DEM TUNT GÄRNA I MATBEREDARE

BLANDA ALLA INGREDIENSERNA I EN STOR BUNKE MEN SPARA HÄLFTEN AV OSTEN

HÄLL ÖVER BLANDNINGEN I EN UGNSSÄKER FORM OCH STRÖ ÖVER RESTEN AV OSTEN

GRATINERA I MITTEN AV UGNEN TILLS ROTFRUKTERNA ÄR MJUKA OCH GRATÄNGEN HAR FIN FÄRG

CA 45-50 MINUTER