10 personer
0.5 DL VATTEN
1 DL STRÖSOCKER
3 DL RUSSIN
3 MSK ROM GÄRNA MÖRK
4 ÄGG
2 MSK STRÖSOCKER
200 G PHILADELPHIAOST
200 G TOBLERONE
3 DL VISPGRÄDDE
1 ST MARÄNGBOTTEN, SKIVA
KOKA UPP SOCKER OCH VATTEN, HÄLL I RUSSIN OCH ROM OCH LÅT KALLNA
SEPARERA GULORNA FRÅN VITORNA
VISPA ÄGGULOR OCH SOCKER PÖSIGT OCH MOSA NER PHILADELPHIAOSTEN
SILA UPP RUSSINEN OCH HACKA HÄLFTEN AV DEM GROVT
HACKA ALL CHOKLAD GROVT OCH TA UNDAN HÄLFTEN TILL GARNERING
BLANDA BÅDE HELA OCH HACKADE RUSSIN SAMT HÄLFTEN AV CHOKLADEN MED ÄGGSMETEN
VISPA ÄGGVITORNA TILL FAST SKUM MED REN OCH FETTFRI VISP
VISPA GRÄDDEN
VÄND NER GRÄDDEN OCH ÄGGVITESKUMMET I ÄGGSMETEN
LÄGG MARÄNGBOTTEN I EN 24 CM RUND FORM MED LÖSTAGBAR KANT
HÄLL I SMETEN OCH FRYS TÅRTAN MINST 5 TIMMAR
LÄGG UP TÅRTAN PÅ ETT FAT OCH GARNERA MED RESTEN AV DEN HACKADE TOBLERONEN
TAG UT TÅRTAN OCH STÄLL DEN 40 MINUTER I KYLSKÅP INFÖR SERVERINGEN SÅ ATT DEN HINNER BLI RIKTIGT GOD OCH KRÄMIG