RÄKCHEESECAKE

250 G KAVRING

100 G SMÄLT SMÖR

FYLLNING TILL RÄKTÅRTA

5 GELANTINBLAD

400 G PHILADELPHIAOST

3 DL CREME FRAICHE

1 RÖDLÖK

1 BURK MED RÖD KAVIAR / STENBITSROM

500 G RÄKOR MED SKAL

2 – 3 MSK FINHACKAD FÄRSK DILL

1 – 2 MSK NYPRESSAD CITRONSAFT

SALT OCH PEPPAR

DEKORATION

ÄGG RÄKOR DILLELLER VAD DU SJÄLV TYCKER PASSAR

BOTTEN

MIXA BRÖDET I MIXER

SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL

BLANDA I BRÖDSMULORNA

RÖR TILLS DET BLIR LITE DEGIGT

FÖRDELA UT I EN FORM MED LÖSTAGBAR KANT CA 24 CM

PLATTA TILL OCH STÄLL KALLT

FYLLNING

LÄGG GELANTINBLADEN I BLÖT I KALLT VATTEN CA 5 MINUTER

RÖR IHOP CREMEFRAICHE OCH PHILADELPHIAOST

FINHACKA LÖKEN

SKALA OCH HACKA ÄKORNA

RÖR NER DETTA I CREMEFRAICHE SMETEN

VÄND NER FINHACKAD DILL, CITRONSAFT OCH ROM

SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR

KRAMA UR VATTNET UR GELANTINBLADEN OCH SMÄLT PÅ SVAG VÄRME TILLS ALLT SMÄLT SAMMAN

VÄND NER OCH RÖR OM I SMETEN TILLS DEN ÄR VÄL BLANDAD

HÄLL SMETEN ÖVER KAVRINGSBOTTEN

STÄLL KALLT I MINST 5 TIMMAR ELLER GÄRNA ÖVER NATTEN

DEKORERA TÅRTAN PRECIS INNAN SERVERINGEN