250 G KAVRING
100 G SMÄLT SMÖR
FYLLNING TILL RÄKTÅRTA
5 GELANTINBLAD
400 G PHILADELPHIAOST
3 DL CREME FRAICHE
1 RÖDLÖK
1 BURK MED RÖD KAVIAR / STENBITSROM
500 G RÄKOR MED SKAL
2 – 3 MSK FINHACKAD FÄRSK DILL
1 – 2 MSK NYPRESSAD CITRONSAFT
SALT OCH PEPPAR
DEKORATION
ÄGG RÄKOR DILLELLER VAD DU SJÄLV TYCKER PASSAR
BOTTEN
MIXA BRÖDET I MIXER
SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL
BLANDA I BRÖDSMULORNA
RÖR TILLS DET BLIR LITE DEGIGT
FÖRDELA UT I EN FORM MED LÖSTAGBAR KANT CA 24 CM
PLATTA TILL OCH STÄLL KALLT
FYLLNING
LÄGG GELANTINBLADEN I BLÖT I KALLT VATTEN CA 5 MINUTER
RÖR IHOP CREMEFRAICHE OCH PHILADELPHIAOST
FINHACKA LÖKEN
SKALA OCH HACKA ÄKORNA
RÖR NER DETTA I CREMEFRAICHE SMETEN
VÄND NER FINHACKAD DILL, CITRONSAFT OCH ROM
SMAKA AV MED SALT OCH PEPPAR
KRAMA UR VATTNET UR GELANTINBLADEN OCH SMÄLT PÅ SVAG VÄRME TILLS ALLT SMÄLT SAMMAN
VÄND NER OCH RÖR OM I SMETEN TILLS DEN ÄR VÄL BLANDAD
HÄLL SMETEN ÖVER KAVRINGSBOTTEN
STÄLL KALLT I MINST 5 TIMMAR ELLER GÄRNA ÖVER NATTEN
DEKORERA TÅRTAN PRECIS INNAN SERVERINGEN