recept: matkrabat.blogg.se
4 STYCKEN GLAS
SEGA KOLANÖTTER
1 DL DULCE DE LECHE
1 DL MACADAMIENÖTTER
1 DL HACKADE ROSTADE SALTA MANDLAR
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER
RÖR SAMMAN NÖTTERNA MED KOLASÅSEN.
FÖRDELA UT DEM PÅ EN BAKPLÅTSKLÄDD PLÅT. SE TILL ATT DE LIGGER UTSPRITT.
STÄLL IN DEM I UGNEN I CA 5-8 MINUTER. ELLER TILLS DET BÖRJAT BUBBLA OCH FÅTT EN MER GYLLENE FÄRG.
TA UT OCH LÅT SVALNA.
CITRON- OCH VANILJMASCARPONE
500 G MASCARPONE
1 DL FLORSOCKER
1 TSK VANILJPULVER
ZEST FRÅN 1 CITRON
SAFT FRÅN 1/2 CITRON
VISPA SAMMAN ALLA INGREDIENSER.
SMAKSÄTT MED CITRONSAFT OM DU TYCKER DET BEHÖVS.
5 ST PASSIONSFRUKTER
RIVEN VIT CHOKLAD, ATT TOPPA MED
SERVERA SÅ HÄR:
FÖRDELA UT PASSIONFRUKTEN I 4 STYCKEN OLIKA GLAS.
TOPPA MED MASCARPONEKRÄMEN.
STRÖ ÖVER DE SEGA KOLANÖTTERNA OCH DEKORERA MED RIVEN VIT CHOKLAD.