8 – 10 BITAR
2 PAKET MASCARPONEOST (250 G/PAKET)
5 MSK STRÖSOCKER
3 DL VISPGRÄDDE
4 ST ÄGG (ÄGGULAN)
200 GRAM SAVOIARDIKEX CA 24 STYCKEN
1,5 MATSKEDAR AMARETTOLIKÖR (MANDELLIKÖR)
4 MSK STARKT KAFFE
1 MATSKED KAKAO
BLANDA GRÄDDEN MED 1 MSK SOCKER I EN DJUP BUNKE
VISPA GRÄDDEN GANSKA HÅRT
SEPARERA ÄGGULAN FRÅN ÄGGVITAN
BLANDA ÄGGULORNA MED RESTEN AV SOCKRET I EN STOR BUNKE
RÖR NER MASCARPONEOSTEN
VISPA TILL EN FAST KRÄM
VÄND NER GRÄDDEN I MASCARPONEKRÄMEN RÖR FÖRSIKTIGT SÅ ATT DET BLANDAS
BLANDA KAFFET MED AMARETTO
LÄGG ETT LAGER CA 12 ST KEX I BOTTEN AV EN MEDELSTOR GLASFORM MED HÖG KANT
DROPPA FÖRSIKTIGT KAFFELIKÖREN ÖVER VARJE KEX MED EN TESKED
DET SKA INTE BLI FÖR MYCKET VÄTSKA FÖR ATT DESSERTEN INTE SKA BLI FÖR BLÖT
ALL VÄTSKA KOMMER INTE ATT GÅ ÅT
BRED HÄLFTEN AV KRÄMEN SOM ETT LAGER ÖVER KEXEN
GÖR OM SAMMA MOMENT IGEN MED KEX OCH VÄTSKA FÖR ATT SKAPA ETT NYTT LAGER
AVSLUTA MED ETT LAGER KRÄM
LÅT FORMEN STÅ MINST 1,5 TIMMAR I KYLSKÅPET INNAN DEN SERVERAS
PUDRA ÖVER KAKAO
SERVERA I BITAR ELLER DIREKT UR FORMEN