NYÅRS SMÖRGÅSTÅRTA

CA 20 – 22 BITAR

12 LÄNGDSKURNA SKIVOR VITT FORMBRÖD

FYLLNINGAR

1.  2 DL GRÄDDE VISPAS OCH BLANDAS MED EN BURK RÖD KAVIAR

2.  250 G BAKAD LEVERPASTEJ BLANDAS MED 1 1/2 DL FINHACKAD GURKA

3.  450 G KOKT SKINKA FINHACKAS OCH BLANDAS MED 1 1/2 DL MAJONNÄS OCH 2 MSK SENAP

GARNERING

3 DL LÄTT MAJONNÄS BREDES PÅ TÅRTAN

FINKLIPPT PERSILJA TRYCKS PÅ RUNT KANTEN

200 G FÄRSKRÖKT LAX GÖRS TILL ROSOR

400 G RÄKOR

100 G RENSTEK + 1/2 TUB PEPPARROTSVISP

LÄGG SKIVORNA LITE OMLOTT PÅ ETT SMÖRAPPER, BRED PÅ PEPPARROTSVISPEN OCH RULLA SOM EN RULLTÅRTA. LÄGG RULLEN I FRYSEN, DÅ BLIR DEN LÄTTARE ATT SKÄRA

OST SOM RULLAS ELLER BRIEOST

VINDRUVOR

DILL

LÄGG 3 SMÖRADE BRÖDSKIVOR SIDAN OM VARANDRA SOM BOTTEN

BRED PÅ KAVIARGRÄDDEN

LÄGG NÄSTA 3 BRÖDSKIVOR PÅ ANDRA HÅLLET 

BRED PÅ LEVERPASTEJ OCH STRÖ PÅ GURKAN

LÄGG 3 BRÖDSKIVOR PARALLELT MED DE FÖRSTA 

BRED PÅ SKINKBLANDNINGEN

LÄGG PÅ DE SISTA TRE BRÖDSKIVORNA

BRED MAJONNÄSEN ÖVER HELA TÅRTAN

FÄST PERSILJA RUNT KANTERNA

GARNERA TÅRTAN EFTER FÖRSLAG ELLER EFTER EGET TYCKE OCH SMAK