NOUGATHONUNGSKAKA

1/2 DL HONUNG

200 G SMÖR

3 ÄGG

1 1/4 DL STRÖSOCKER

50 G GROVT HACKADE VALNÖTTER

FINT RIVET SKAL AV 1 APELSIN

4 DL VETEMJÖL

1 TSK STÖTT KANEL

2 TSK BAKPULVER

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER

SMÖRJ OCH BRÖA EN 1 1/2 LITERS FORM

BLANDA NOUGAT, HONUNG OCH SMÖR ÖVER VATTENBAD, VÄRM SAKTA TILLS DET SMÄLT

LÅT DET SVALNA

VISPA ÄGG OCH SOCKER VITT OCH PORÖST

RÖR NER NÖTTER OCH APELSINSKAL

BLANDA MJÖL, KANEL OCH BAKPULVER

TILLSÄTT MJÖLBLANDNINGEN OCH NOUGATBLANDNINGEN I OMGÅNGAR I ÄGGSMETEN

RÖR TILL EN JÄMN SMET OCH HÄLL DET I FORMEN

GRÄDDA KAKAN I 40 – 45 MINUTER

LÅT DEN SVALNA