16 BRÖD
2,5 DL VETEMJÖL
1 PKT TORRJÄST
1 TSK SALT
2,5 DL HETT VATTEN ( CA 65 GRADER )
2,5 DL NATURELL YOGHURT
2 MSK OLJA
1 ÄGG
1 MSK HONUNG
CA 5 DL VETEMJÖL
SMÖR, SESAMFRÖ, VITLÖK ELLER ÖRTER
BLANDA MJÖL, JÄST OCH SALT I EN BAKSKÅL
RÖR I VATTEN, YOGHURT, OLJA, ÄGG OCH HONUNG TILL EN SMET
BLANDA I RESTERANDE MJÖL OCH KNÅDA IHOP TILL EN MJUK OCH SMIDIG DEG
LÅT JÄSA ÖVERTÄCKT TILL DUBBEL STORLEK CA 40 MINUTER
STJÄLP UPP PÅ BAKBORD OCH DELA TILL 16 DELAR
KAVLA ELLER PLATTA UT BULLARNA TILL CA 0,5 CM TJOCKA RUNDLAR
SÄTT IN I UGNEN PÅ BAKPLÅTSPAPPER I 5 – 8 MINUTER PÅ 250 GRADER
PENSLA MED SMÄLT SMÖR EVENTUELLT MED PRESSAD VITLÖK OCH LITE SALT I
FÄRSKA FINHACKADE ÖRTER SOM BASILIKA, MYNTA ELLER PERSILJA GÅR OCKSÅ BRA