MUSTIG LÖVBIFFSGRYTA

RECEPT TAGIT UR JENNY WARÈNS KOKBOK MIDDAGS TIPS

4 PERSONER

800 G LÖVBIFF

SMÖR ATT STEKA I

4 MSK TOMATPURÈ

3 DL VATTEN

3 MSK KONCENTRERAD OXFOND

2 MSK KINESISK SOJA

1 DL VISPGRÄDDE   (FÖR MAGRARE ALTERNATIV 2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE OCH
1 DL LÄTT MJÖLK)

3 DL CRÈME FRAICHE

FLINGSALT

PERSILJA ATT GARNERA MED

SKÄR LÖVBIFFEN I CENTIMETER BREDA STRIMLOR

HETA UPP EN STEKPANNA MED SMÖR OCH BRYN KÖTTET TILLS DET FÅTT FÄRG

RÖR NER TOMATPURÈN OCH LÅT DET FRÄSA EN KORT STUND

BLANDA NER VATTNET OCH LÅT SJUDA UNDER LOCK PÅ SVAG VÄRME I 11/2-2 TIMMAR. NÄSTAN ALLT VATTEN SKA HA ÅNGAT BORT

TILLSÄTT OXFOND, SOJA, GRÄDDE, CREMÈFRAICH ELLER GÖR EN MAGRARE SÅS OCH TILLSÄTT DE MAGRA ALTERNATIVEN

RÖR IHOP OCH LÅT ALLT SJUDA I NÅGRA MINUTER

SMAKA AV MED SALT OCH GARNERA MED KLIPPT PERSILJA

GOTT ATT TILLSÄTTA I GRYTAN STEKTA SIVADE CHAMPINJONER