4 PORTIONER
3 GULA LÖKAR
1 1/2 MSK MARGARIN
2 MSK PAPRIKAPULVER
8 DL VATTEN
400 G GRYTBITAR AV NÖT (HÖGREV )
2 DL RÖTT VIN ELLER RÖTT MATLAGNINGSVIN
1 1/2 KÖTTBULJONGTÄRNING
2 VITLÖKSKLYFTOR
4 LAGERBLAD
2 DL KROSSADE TOMATER
2 MSK TOMATPURÈ
1 TSK SOCKER
1 CHILIFRUKT (SPANSK PEPPAR )
4 POTATISAR
2 PAPRIKOR GÄRNA OLIKA FÄRGER
SALT EFTER SMAK
SKALA OCH SKÄR LÖKEN I RINGAR
FRÄS LÖKEN GLANSIG I MARGARIN I EN STEKGRYTA
STRÖ ÖVER PAPRIKAPULVER
TILLSÄTT VATTEN
SKÄR KÖTTET I SMÅ TÄRNINGAR OCH LÄGG DET I EN GRYTA
TILLSÄTT VIN, BULJONGTÄRNINGAR, PRESSDA VITLÖK, LAGERBLAD, KROSSADE TOMATER, TOMATPURÈ OCH SOCKER I GRYTAN
KÄRNA UR OCH HACKA CHILIFRUKTEN FINT OCH RÖR NER I GRYTAN
LÅT SOPPAN KOKA UNDER LOCK I 40 MINUTER
SKALA OCH SKÄR POTATISEN I BITAR
LÄGG DEM I GRYTAN OCH KOKA I YTTERLIGARE 15 MINUTER
SKÄR PAPRIKAN I BITAR OCH RÖR NER DEM NÄR DET ÅTERSTÅR 5 MINUTER
SMAKA AV MED SALT
SERVERA MED EN KLICK APELSIN MAJONNÄS
APELSIN MAJONNÄS
1 DL MAJONNÄS
1 DL GRÄDDFIL
FINRIVET SKAL FRÅN EN VÄL SKJÖLD APESIN
SMAKA AV MED SALTOCH PEPPAR