CA 8 BITAR
BOTTEN:
400 G MANDELMASSA
4 ÄGG
2 MSK KAKAOPULVER
FYLLNING:
300 G MÖRK CHOKLAD, 50-60%
4 ÄGGULOR
2 ÄGG
4 DL VISPGRÄDDE
GARNERING:
CA 2 1/2 DL HALLON
CHOKLADDEKORATION
UGN 175 GRADER
BOTTEN:
RIV MANDELMASSAN, BLANDA DEN MED ÄGG OCH KAKAO TILL EN SLÄT SMET.
FÖRDELA SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD FORM MED LÖSTAGBAR KANT, CA 22 CM I DIAMETER.
GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN 30-40 MINUTER.
LÅT KALLNA I FORMEN
FYLLNING:
HACKA CHOKLADEN OCH SMÄLT DEN ÖVER VATTENBAD
TA KASTRULLEN FRÅN VÄRMEN
RÖR NER ÄGGULOR OCH ÄGG ETT I TAGET, RÖR MELLAN VARJE
VISPA GRÄDDEN. VÄND NER DEN I DEN AVSVALNADE CHOKLADSMETEN
BRED UT MOUSSEN PÅ TÅRTBOTTNEN OCH JÄMNA TILL YTAN
TÄCK MED PLASTFOLIE OCH LÅT STÅ KALLT ETT PAR TIMMAR SÅ ATT MOUSSEN STELNAR
TÅRTAN GÅR NU ATT FRYSAS IN
TA FRAM TÅRTAN CA 30 MINUTER INNAN DEN SKA SERVERAS
GARNERING:
LOSSA FÖRSIKTIGT FORMENS KANT
GARNERA TÅRTAN MED HALLONEN OCH CHOKLAD DEKORATIONEN
RECEPTET ÄR TAGET UR HEMMETS BÄSTA BJUDRÄTTER