MOUSSETÅRTA MED CHOKLAD

CA 8 BITAR

BOTTEN:

400 G MANDELMASSA

4 ÄGG

2 MSK KAKAOPULVER

FYLLNING:

300 G MÖRK CHOKLAD, 50-60%

4 ÄGGULOR

2 ÄGG

4 DL VISPGRÄDDE

GARNERING:

CA 2 1/2 DL HALLON

CHOKLADDEKORATION

UGN 175 GRADER

BOTTEN:

RIV MANDELMASSAN, BLANDA DEN MED ÄGG OCH KAKAO TILL EN SLÄT SMET.

FÖRDELA SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD FORM MED LÖSTAGBAR KANT, CA 22 CM I DIAMETER.

GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN 30-40 MINUTER.

LÅT KALLNA I FORMEN

FYLLNING:

HACKA CHOKLADEN OCH SMÄLT DEN ÖVER VATTENBAD

TA KASTRULLEN FRÅN VÄRMEN

RÖR NER ÄGGULOR OCH ÄGG ETT I TAGET, RÖR MELLAN VARJE

VISPA GRÄDDEN. VÄND NER DEN I DEN AVSVALNADE CHOKLADSMETEN

BRED UT MOUSSEN PÅ TÅRTBOTTNEN OCH JÄMNA TILL YTAN

TÄCK MED PLASTFOLIE OCH LÅT STÅ KALLT ETT PAR TIMMAR SÅ ATT MOUSSEN STELNAR

TÅRTAN GÅR NU ATT FRYSAS IN

TA FRAM TÅRTAN CA 30 MINUTER INNAN DEN SKA SERVERAS

GARNERING:

LOSSA FÖRSIKTIGT FORMENS KANT

GARNERA TÅRTAN MED HALLONEN OCH CHOKLAD DEKORATIONEN

RECEPTET ÄR TAGET UR HEMMETS BÄSTA BJUDRÄTTER