MONIKAS EMPANADA

DEG

1 KG VETEMJÖL

250 G MARGARIN

2 TSK BAKPULVER

1/2 L VARM MJÖLK

1 MSK SALT

FYLLNING

1/2 KG KÖTTFÄRS

4 STORA LÖKAR

1 VITLÖKSKLYFTA

1 MSK PAPRIKAPULVER

50 G RUSSIN

KRYDDA MED SALT , PEPPAR, OREGANO OCH PERSILJA

3 – 4 KOKTA ÄGG

SVARTA OLIVER UTAN KÄRNOR

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER

PLATTA ELLER KAVLA UT DEGEN TILL TUNNA RUNDA BITAR

LÄGG PÅ FYLLNINGEN PÅ ENA HALVAN AV DEGEN

LÄGG PÅ ÄGG OCH OLIVER

VIK DEGEN ÖVER SÅ ATT DET BLIR HALVMÅNAR

NYP IHOP KANTERNA

PENSLA DEM  MED ÄGG

SÄTT IN DEM I UGNEN

TA UT DEM NÄR DE ÄR LJUSBRUNA