MJÖLFRI KLADDKAKA

RECEPT GLUTENFRIAGODSAKER.ALLAS.SE

10 BITAR

300 G MÖRK CHOKLAD

150 G SMÖR

4 ÄGG

1 DL SOCKER

2 ÄGG

1 MSK VANILJSOCKER

0,5 DL KAKAO

0,5 TSK SALT

1 DL SOCKER

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER

SMÖRJ OCH MJÖLA EN FORM PÅ CA 22 CM I DIAMETER MED KAKAO

GROVHACKA CHOKLADEN OCH LÄGG I EN TJOCKBOTTNAD KASTRULL TILLSAMMANS MED SMÖRET

SMÄLT PÅ MEDELVÄRME UNDER OMRÖRNING. STÄLL ÅT SIDAN OCH LÅT SVALNA

SEPARERA GULORNA IFRÅN VITORNA FRÅN 4 ÄGG

VISPA ÄGGVITORNA TILL VITA TOPPAR OCH TILLSÄTT 1 DL SOCKER OCH FORTSÄTT VISPA TILL EN MJUK MARÄNG

BLANDA 2 ÄGG MED 4 ÄGG GULOR, VANILJSOCKER, KAKAO, SALT OCH SOCKER

TILLSÄTT DEN SMÄLTA CHOKLADEN UNDER OMRÖRNING

AVSLUTA MED ATT VÄNDA NER MARÄNGEN FÖRSIKTIGT MED EN SLICKEPOTT

HÄLL SMETEN I FORMEN OCH BAKA MITT I UGNEN CIRKA 50 MINUTER

LÄGG ÖVER LITE FOLIE OM KAKAN BÖRJAR FÅ FÖR MYCKET FÄRG

KAKAN BLI VÄLDIGT HÖG NÄR DEN BAKAS SEDAN SJUNKER DEN IHOP OCH BLIR EN KLADDKAKA NÄR DEN FÅR SVALNA

LÅT KAKAN SVALNA HELT STÄLL DEN I KYLEN SÅ GÅR DET FORTARE

DEKORERA GÄRNA MED FLORSOCKER OCH FÄRSKA BÄR

SERVERA MED VISPGRÄDDE