10 BITAR
300 G MÖRK CHOKLAD
150 G SMÖR
4 ÄGG
1 DL SOCKER
2 ÄGG
1 MSK VANILJSOCKER
0,5 DL KAKAO
0,5 TSK SALT
1 DL SOCKER
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER
SMÖRJ OCH MJÖLA EN FORM PÅ CA 22 CM I DIAMETER MED KAKAO
GROVHACKA CHOKLADEN OCH LÄGG I EN TJOCKBOTTNAD KASTRULL TILLSAMMANS MED SMÖRET
SMÄLT PÅ MEDELVÄRME UNDER OMRÖRNING. STÄLL ÅT SIDAN OCH LÅT SVALNA
SEPARERA GULORNA IFRÅN VITORNA FRÅN 4 ÄGG
VISPA ÄGGVITORNA TILL VITA TOPPAR OCH TILLSÄTT 1 DL SOCKER OCH FORTSÄTT VISPA TILL EN MJUK MARÄNG
BLANDA 2 ÄGG MED 4 ÄGG GULOR, VANILJSOCKER, KAKAO, SALT OCH SOCKER
TILLSÄTT DEN SMÄLTA CHOKLADEN UNDER OMRÖRNING
AVSLUTA MED ATT VÄNDA NER MARÄNGEN FÖRSIKTIGT MED EN SLICKEPOTT
HÄLL SMETEN I FORMEN OCH BAKA MITT I UGNEN CIRKA 50 MINUTER
LÄGG ÖVER LITE FOLIE OM KAKAN BÖRJAR FÅ FÖR MYCKET FÄRG
KAKAN BLI VÄLDIGT HÖG NÄR DEN BAKAS SEDAN SJUNKER DEN IHOP OCH BLIR EN KLADDKAKA NÄR DEN FÅR SVALNA
LÅT KAKAN SVALNA HELT STÄLL DEN I KYLEN SÅ GÅR DET FORTARE
DEKORERA GÄRNA MED FLORSOCKER OCH FÄRSKA BÄR
SERVERA MED VISPGRÄDDE