10 – 12 PERSONER
75 GRAM SMÖR
225 G KAVRING
FYLLNING
2 ST GELANTINBLAD
2 1/2 BURKAR MATJESSILL (À 200 G )
1 ST LITEN RÖDLÖK
1 MSK GRÄSLÖK
1 MSK HACKAD DILL
3 DL CRÈME FRAICHE
125 G NATURELL FÄRSKOST
GARNERING
2 MSK HACKAD GRÄSLÖK
BOTTEN
SMÄLT SMÖRET
MIXA KAVRING OCH SMÖR TILL SMULOR
TRYCK UT SMULORNA I BOTTEN PÅ EN FORM MED LÖSTAGBAR KANT (24 CM I DIAMETER )
STÄLL FORMEN I KYLEN CA 15 MINUTER
FYLLNING
LÄGG GELANTINBLADEN I KALLT VATTEN CA 5 MINUTER
LÅT MATJESILLEN RINNA AV OCH HACKA DEN
SKALA OCH FINHACKA LÖKEN
BLANDA SILL, LÖK OCH ÖRTER
MIXA CRÈME FRAICHE OCH FÄRSKOST
VÄRM 1/4 AV OSTKRÄMEN I EN KASTRULL
TA UPP GELANTINBLADEN OCH SMÄLLT DEM I OSTBLANDNINGEN
RÖR NER DET I RESTEN AV KRÄMEN
BLANDA NER MATJESSILL, LÖK OCH ÖRTER I KRÄMEN
HÄLL SMETEN I FORMEN
SLÄTA TILL YTAN
STÄLL TÅRTAN I KYLEN FÖR ATT STELNA I CA 3 TIMMAR
SKÄR PAJEN I PORTIONSBITAR MED VARM KNIV
STRÖ ÖVER GRÄSLÖK