BOTTEN
150 GRAM MARGARIN ELLER SMÖR ELLER 1 1/2 DL FLYTANDE MARGARIN
2 – 3 SYRLIGA ÄPPLEN
2 ÄGGULOR
1 ÄGG
1 DL SOCKER
2 1/2 DL VETEMJÖL
1 TSK BAKPULVER
1 TSK MALEN KANEL
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER
SMÖRJ OCH BRÖA EN FORM
SMÄLLT SMÖRET OCH LÅT DET SVALNA
SKALA ÄPPLENA OCH KLYFTA DEM TUNT
SEPARERA DE TVÅ ÄGGEN FRÅN ÄGGULA OCH ÄGGVITA
SPARA VITORNA TILL MARÄNGEN
VISPA ÄGGULOR, ÄGG OCH SOCKER PÖSIGT
TILLSÄTT FETTET
RÖR NER MJÖLET BLANDAT MED BAKPULVER
HÄLLSMETEN I FORMEN
LÄGG ÄPPLEKLYFTORNA PÅ SMETEN
STRÖ ÖVER KANEL
MARÄNG
2 ÄGGVITOR
1 DL STRÖSOCKER
1/2 DL HACKAD SÖTMANDEL ELLER MANDELSPÅN
VISPA VITORNA TILL FAST SKUM
TILLSÄTT SOCKRET OCH VISPA LITE TILL
BRED MARÄNGSMETEN ÖVER ÄPPLENA
STRÖ ÖVER MANDELN
GRÄDDA I NEDRE DELEN AV UGNEN CA 50 MINUTER
OM KAKAN SER UT ATT BLI MÖRK SÄTT IN EN PLÅT I DEN ÖVRE DELEN AV UGNEN