CA 50 LUSSEBULLAR
1 PAKET JÄST
150 GRAM SMÖR
5 DL MJÖLK
2 KUVERT MED SAFFRAN
1 1/2 DL STRÖSOCKER
1 BURK (250 G) KVARG
1/2 TSK SALT
1 ÄGG
CA. 15 – 16 DL VETEMJÖL
VANILJFYLLNING
200 GRAM RUMSVARMT SMÖR
3 – 5 MSK VANILJSOCKER
1 1/2 DL SOCKER
GARNERING
VISPAT ÄGG
PÄRLSOCKER
VETEDEGEN
SMULA NER JÄSTEN I EN BUNKE
MORTLA SAFFRANET MED LITE AV SOCKRET
SMÄLLT SMÖRET I EN KASTRULL, TILLSÄTT SAFFRAN OCH MJÖLK OCH VÄRM UPP TILL 37 GRADER
RÖR UT LITE AV DEGVÄTSKAN MED JÄSTEN, RÖR TILLS DET LÖST SIG
TILLSÄTT RESTEN AV VÄTSKAN, SOCKRET, KVARG, SALT OCH ÄGG
ARBETA I NÄSTAN ALLT MJÖL, GÄRNA MED BAKMASKIN
PUDRA ÖVER LITE MJÖL OCH TÄCK MED BAKHANDUK
LÅT JÄSA I 40 MINUTER
GÖR FYLLNINGEN UNDER TIDEN DEGEN JÄSER
FYLLNING
RÖR IHOP SAMTLIGA INGREDIENSER
NÄR DEGEN JÄST FÄRDIGT, DELA I TVÅ BITAR OCH KAVLA UT PÅ MJÖLAT BAKBORD (CA 30*60 CM)
BRED ÖVER FYLLNINGEN OCH RULLA IHOP
SKÄR I LAGOM BITAR OCH LÄGG I BULLFORMAR
TÄCK ÖVER MED BAKHANDDUK OCH JÄSA I YTTERLIGARE 40 MINUTER
SÄTT UGNEN PÅ 225-250 GRADER
VISPA UPP ETT ÄGG
PENSLA BULLARNA FÖRSIKTIGT OCH STRÖ ÖVER PÄRLSOCKER
GRÄDDA I CA 8-10 MINUTER TILLS BULLARNA FÅTT EN FIN FÄRG