6 – 8 PORTIONER
MANDELBOTTEN
150 G SÖTMANDEL
100 G SMÖR
1 LIME
3 ÄGGVITOR
1 1/2 DL FLORSOCKER
HONUNGSPARFAIT
6 ÄGGULOR
1 DL HONUNG
2 1/2 DL CRÈME FRAICHE
2 1/2 DL VISPGRÄDDE
UGN 175 GRADER
KLÄ BOTTEN PÅ EN LÖSTAGBARFORM MED BAKPLÅTSPAPPER
KÖR MANDELEN I EN MATBEREDARE ELLER MAL MED EN KVARN
SMÄLT SMÖRET
RIV SKALET AV LIMEFRUKTEN
VISPA VITORNA TILL HÅRT SKUM
BLANDA MED MANDEL, SMÖR, LIMERASP OCH FLORSOCKER
BRED UT SMETEN I PAJFORMEN
GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I CA 30 MINUTER
LÅT KAKAN SVALNA
RÖR HONUNGEN SMIDIG OCH VISPA SAMMAN MED ÄGGULORNA
TILLSÄTT CRÈME FRAICHE
VISPA GRÄDDEN OCH VÄND NED DEN I SMETEN
HÄLL DETTA ÖVER MANDELBOTTEN OCH STÄLL I FRYSEN
TAG FRAM EN STUND FÖRE SERVERING
DEKORERA EVENTUELLT MED LITE EXTRA RIVET LIMESKAL
SERVERA GÄRNA MED LITE VARM FRUKT ELLER BÄR