1 MSK SVARTA KARDEMUMMA KÄRNOR
1 ÄGG
3 DL MJÖLK
50 G FÄRSK JÄST
1,5 DL STRÖSOCKER
0,5 TSK SALT
150 G RUMSVARMT SMÖR
1,2 L VETEMJÖL
FYLLNING
100 G MJUKT SMÖR
1 DL STRÖSOCKER
2 MSK KANEL
SOCKERLAG TILL PENSLING
KOKA UPP 1 DEL VATTEN MED 2 DELAR SOCKER
LÅT DET SVALNA
1 MSK KARDEMUMMA
1 DL STRÖSOCKER
MAL KARDEMUMMA KÄRNORNA FINT I MORTEL
VÄRM MED MJÖLKEN TILLS DEN ÄR LJUMMEN ( 37 GRADER )
SMULA NER JÄSTEN I EN BUNKE OCH BLANDA MED MJÖLKEN
RÖR OM TILLS DEN LÖST SIG
TILLSÄTT STRÖSOCKER, SALT, MJUKT TÄRNAT SMÖR OCH ÄGG
TILLSÄTT VETEMJÖL, LITE I TAGET OCH ARBETA SAMMAN TILL EN SMIDIG DEG
JÄS DEGEN UNDER BAKDUK TILL DUBBEL STORLEK I CA 40 MINUTER
STJÄLP UPP DEGEN PÅ ETT MJÖLAT BAKBORD
DELA DEGEN OCH KAVLA UT HALVA I TAGET TILL EN STOR REKTANGULÄR PLATTA CA 0,5 CM TJOCK
BLANDA SMÖR, STRÖSOCKER OCH KANEL TILL EN KRÄMIG FYLLNING
BRED UT SMÖRKRÄMEN PÅ DE KAVLADE PLATTORNA
VIK ENA LÅNGSIDAN MOT DEN ANDRA
SKIVA I 4 CM TJOCKA REMSOR OCH SKÄR ETT SNITT SOM GÅR NÄSTAN HELT IGENOM REMSAN
VRID / SNURRA VARJE IT ÅT OLIKA HÅLL OCH VRID IHOP TILL EN KNUT OCH LÄGG DEM PÅ EN PLÅT MED BAKPLÅTSPAPPER
LÅT DEM JÄSA UNDER BAKDUK TILL DUBBEL STORLEK CA 40 MINUTER
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER
GRÄDDA BULLARNA GYLLENE I CA 10 MINUTER
PENSLA BULLARNA MED SOCKERLAG OCH STRÖ ÖVER FINT KROSSAD KARDEMUMMA BLANDAT MED STRÖSOCKER
KAN ÄVEN PENSLAS MED UPPVISPAT ÄGG OCH PÄRLSOCKER