LEILAS CHOKLAD OCH COCOSRUTOR

24 BITAR

CHOKLADKAKA

175 G MJUKT SMÖR

3 DL STRÖSOCKER

1,5 DL KAKAO

0,5 DL LJUS  SIRAP

1 NYPA SALT

3 ST ÄGG

1,5 DL VETEMJÖL

TOSCA

75 G SMÖR

1,5 DL LJUS SIRAP

O,75 DL MATLAGNINGSGRÄDDE

3 DL STRÖSOCKER

200 G KOKOSFLINGOR

UGN 175 GRADER

CHOKLADKAKA

VISPA SMÖR OCH STRÖSOCKER VITT OCH KRÄMIGT

RÖR NER KAKAO, SIRAP OCHSALT

RÖR I ETT ÄGG ITAGET

VÄND SIST NER VETEMJÖLET I SMETEN

LÄGG ETT BAKPLÅTSPAPPER I BOTTEN AV EN UGNSPLÅT MED KANT

FYLL DEN MED SMET

GRÄDDA KAKAN I MITTEN AV UGNEN I 30 – 35 MINUTER

PROVA MED EN STICKA. KAKAN SKA VARA LITE KLADIG

LÅT KAKAN SVALNA

TOSCASMET

SMÄLT SMÖR, SIRAP, MATLAGNINGSGRÄDDE OCH STRÖSOCKER I EN KASTRULL 

KOKA SAMMAN I 5 MINUTER

TILLSÄTT KOKOSFLINGOR OCH LÅT KOKA UPP

HÄLL TOSCASMETEN ÖVER KAKAN OCH GRÄDDA YTTERLIGARE 10 MINUTER