10 – 12 PORTIONER
BOTTEN
350 G KAVRING
75 G SMÄLT MARGARIN
FYLLNING
2 TSK GELANTINPULVER SOM BLANDAS MED 2 MSK VATTEN ELLER
4 GELANTINBLAD SOM BLÖTLÄGGES I RIKLIGT MED VATTEN
200 G STRIMLAD KALLRÖKT LAX
1 FINHACKAD RÖDLÖK
1/2 DL HACKAD DILL
250 G KESELLA
3 DL GRÄDDFIL
GARNERING
HÅRDKOKTA ÄGG
RÄKOR
GURKA I SKIVOR
RÖD ROM
FINFÖRDELA KAVRINGEN
BLANDA BRÖDSMULORNA MED MARGARINET
LÄGG BLANDNINGEN I EN FORM MED AVTAGBAR KANT
PLATTA UT BLANDNINGEN
LÅT FORMEN STÅ I KYLEN CA 15 MINUTER
BLÖTLÄGG GELANTINBLADEN I RIKLIGT MED VATTEN KRAMA UR DEM OCH SMÄLLT DEM I VATTENBAD
BLANDA LAX, LÖK ,DILL, KESELLA OCH GRÄDDFIL I EN SKÅL
RÖR I GELANTINET I LAXSMETEN
BRED UT SMETEN PÅ KAVRINGSBOTTNEN I FORMEN
STÄLL FORMEN I KYLEN NÅGRA TIMMAR TILLS FYLLNINGEN STELNAT
TA BORT KANTEN PÅ FORMEN
GARNERA TÅRTAN MED HÅRDKOKTA ÄGG, RÄKOR,GURKA OCH DEN RÖDA ROMMEN