10 GELANTINBLAD
200 G SKIVAD KALLRÖKT LAX TILL FORMEN
200 G KOKT LAX
50 G VARMRÖKTLAX
250 G KESELLA
2 TSK PRESSAD CITRONSAFT
1/2 DL HACKAD DILL
1 1/2 DL FISKBULJONG
2 DL VISPGRÄDDE
SALT OCH PEPPAR
KLÄ EN AVLÅNG FORM SOM RYMMER 1 1/2 L MED PLASTFOLIE
TÄCK FORMEN MED DEN SKIVADE KALLRÖKTA LAXEN
MOSA DEN KOKTA OCH VARMRÖKTA LAXEN
BLANDA MED KESELLA, CITRONSAFT, DILL, SALT OCH PEPPAR EFTER SMAK
LÄGG GELKANTINBLADEN I KALLT VATTEN EN STUND
SMÄLT DEM I EN KASTRULL PÅ MYCKET SVAG VÄRME
RÖR NER GELANTINEN I SMETEN
VISPA GRÄDDEN TILL HÅRT SKUM
VÄND NER I SMETEN
HÄLL SMETEN IFORMEN OCH TÄCK MED FOLIE
STÄLL FORMEN I KYLEN TILLS DEN STELNAT 4 – 5 TIMMAR
SÅS
CREMEFRAICHE
MAJONÄS
RÖDROM
SALT OCH PEPPAR
BLANDAS EFTER TYCKE OCH SMAK