4 PORTIONER
500 GRAM LAX ELLER ANNAN FISK
10 CM PURJO LÖK
3 VITLÖKSKLYFTOR
400 GRAM FÄRSK SPENAT
1 MSK RAPSOLJA
200 GRAM SKALADE RÄKOR
SALT OCH PEPPAR
SÅS:
1 DL VATTEN
4 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
2 MSK HUMMERFOND ELLER FISKFOND
3 MSK HACKAD DILL
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER
HACKA PURJOLÖK OCH VITLÖK
FRÄS PURJOLÖK, VITLÖK OCH SPENAT I EN STEKPANNA MED 1 MSK OLJA
LÄGG SPENATRÖRAN I BOTTEN PÅ EN UGNSSÄKER FORM OCH LÄGG FISKEN OVANPÅ
KRYDDA EFTER SMAK MED SALT OCH PEPPAR
SÅS:
HÄLL MATLAGNINGSGRÄDDE, VATTEN , FISKFOND OCH DILL I EN KASTRULL OCH LÅT KOKA IHOP
HÄLL I DRYGT HÄLFTEN AV RÄKORNA I SÅSEN OCH HÄLL SÅSEN ÖVER FISKEN
STÄLL IN FORMEN I UGNEN I CA 15-20 MINUTER
TA UT FORMEN OCH DEKORERA MED RESTEN AV RÄKORNA OCH EVENTUELLT LITE DILL
SERVERA MED POTATIS ELLER POTATISMOS