KRÄMIG FISKGRATÄNG MED RÄKOR

4 PORTIONER

500 GRAM LAX ELLER ANNAN FISK

10 CM PURJO LÖK

3 VITLÖKSKLYFTOR

400 GRAM FÄRSK SPENAT

1 MSK RAPSOLJA

200 GRAM SKALADE RÄKOR

SALT OCH PEPPAR

SÅS:

1 DL VATTEN

4 DL MATLAGNINGSGRÄDDE

2 MSK HUMMERFOND ELLER FISKFOND

3 MSK HACKAD DILL

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER

HACKA PURJOLÖK OCH VITLÖK

FRÄS PURJOLÖK, VITLÖK OCH SPENAT I EN STEKPANNA MED 1 MSK OLJA

LÄGG SPENATRÖRAN I BOTTEN PÅ EN UGNSSÄKER FORM OCH LÄGG FISKEN OVANPÅ

KRYDDA EFTER SMAK MED SALT OCH PEPPAR

SÅS:

HÄLL MATLAGNINGSGRÄDDE, VATTEN , FISKFOND OCH DILL I EN KASTRULL OCH LÅT KOKA IHOP

HÄLL I DRYGT HÄLFTEN AV RÄKORNA I SÅSEN OCH HÄLL SÅSEN ÖVER FISKEN

STÄLL IN FORMEN I UGNEN I CA 15-20 MINUTER

TA UT FORMEN OCH DEKORERA MED RESTEN AV RÄKORNA OCH EVENTUELLT LITE DILL

SERVERA MED POTATIS ELLER POTATISMOS