Recept:allas.se
150 GRAM SMÖR
3 ÄGG
270 GRAM (3DL) STRÖSOCKER
1 TSK VANILJSOCKER
30 GRAM (5 MSK) KAKAO
1/4 TESKED SALT
125 GRAM GLUTENFRITT MJÖL T.EX RISMJÖL, MANDELMJÖL ELLER GLUTENFRI MJÖLMIX ( DET GÅR BRA ATT BLANDA LITE AV VARJE)
SMÖR OCH RIVEN KOKOS TILL FORMEN
TOPPING:
75 GRAM SMÖR
25 GRAM ( CA 2 MATSKEDAR) KALLT KAFFE
12 GRAM (2 MATSKEDAR) KAKO
6 GRAM (2 TESKEDAR) VANILJSOCKER
180 GRAM (3DL) FLORSOCKER
RIVEN KOKOS
SMÄLT SMÖRET OCH LÅT SVALNA NÅGOT
RÖR IHOP ÄGG, STRÖSOCKER, VANILJSOCKER, KAKAO, SALT OCH MJÖL I EN BUNKE
TILLSÄTT DET SMÄLTA SMÖRET OCH RÖR TILL EN JÄMN SMET
HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM MED LÖSTAGBAR KANT, CA 24 CM I DIAMETER STRÖDD MED KOKOS
GRÄDDA KLADDKAKAN I MITTEN AV UGNEN I 175 GRADER I CA 20 MINUTER. KAKAN SKA HA STANNAT LITE I KANTERNA MEN FORTFARANDE VARA LÖS I MITTEN
LÅT KLADDKAKAN SVALNA
SMÄLT SMÖRET TILL TOPPINGEN I EN KASTRULL
TILLSÄTT KAFFE, FLORSOCKER, KAKO OCH VANILJSOCKER DIREKT I KASTRULLEN. RÖR OM TILL EN SLÄT GLASYR
BRED GLASYREN ÖVER KLADDKAKAN OCH STRÖ ÖVER KOKOS
LÅT KAKAN STÅ MINST TVÅ TIMMAR I KYLEN INNAN SERVERING SÅ BLIR DEN PERFEKT KLADDIG