KÄRLEKSMUMSKLADDKAKA

Recept:allas.se

150 GRAM SMÖR

3 ÄGG

270 GRAM (3DL) STRÖSOCKER

1 TSK VANILJSOCKER

30 GRAM (5 MSK) KAKAO

1/4 TESKED SALT

125 GRAM GLUTENFRITT MJÖL T.EX RISMJÖL, MANDELMJÖL ELLER GLUTENFRI MJÖLMIX ( DET GÅR BRA ATT BLANDA LITE AV VARJE)

SMÖR OCH RIVEN KOKOS TILL FORMEN

TOPPING:

75 GRAM SMÖR

25 GRAM ( CA 2 MATSKEDAR) KALLT KAFFE

12 GRAM (2 MATSKEDAR) KAKO

6 GRAM (2 TESKEDAR) VANILJSOCKER

180 GRAM (3DL) FLORSOCKER

RIVEN KOKOS

SMÄLT SMÖRET OCH LÅT SVALNA NÅGOT

RÖR IHOP ÄGG, STRÖSOCKER, VANILJSOCKER, KAKAO, SALT OCH MJÖL I EN BUNKE

TILLSÄTT DET SMÄLTA SMÖRET OCH RÖR TILL EN JÄMN SMET

HÄLL SMETEN I EN SMORD FORM MED LÖSTAGBAR KANT, CA 24 CM I DIAMETER STRÖDD MED KOKOS

GRÄDDA KLADDKAKAN I MITTEN AV UGNEN I 175 GRADER I CA 20 MINUTER. KAKAN SKA HA STANNAT LITE I KANTERNA MEN FORTFARANDE VARA LÖS I MITTEN

LÅT KLADDKAKAN SVALNA

SMÄLT SMÖRET TILL TOPPINGEN I EN KASTRULL

TILLSÄTT KAFFE, FLORSOCKER, KAKO OCH VANILJSOCKER DIREKT I KASTRULLEN. RÖR OM TILL EN SLÄT GLASYR

BRED GLASYREN ÖVER KLADDKAKAN OCH STRÖ ÖVER KOKOS

LÅT KAKAN STÅ MINST TVÅ TIMMAR I KYLEN INNAN SERVERING SÅ BLIR DEN PERFEKT KLADDIG